Jungle tour - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Miranda Walker - WaarBenJij.nu Jungle tour - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Miranda Walker - WaarBenJij.nu

Jungle tour

Door: miranda

Blijf op de hoogte en volg Miranda

12 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Dag allemaal,

Op woensdag wisten ik en Geeske nog NIET of de jungle tour door zou gaan, want we hadden nog niet genoeg mensen gevonden, we hadden minimaal 8 mensen nodig, maar we vormde maar een groepje van 4 (ikke, Geeske, Martine en Elle). Na rond gebeld te hebben, hebben wij met moeite 3 personen gevonden die ook graag mee wilde. Toen hebben we direct Rihanne gebeld (de vrouw die dit tripje aanbood), en zij had ook goed nieuws voor ons zij had ook nog 3 stagiaires gevonden die meewilde, dus de trip kon gelukkig doorgaan.

Donderdag middag om 16.30 uur moesten wij bij den Texaco benzinepomp verzamelen, waarna de tour begon (we waren niet met z’n 10en maar zelf met z’n 13en). Nadat we dik 3 uur met z’n allen in de bus gezeten hadden kwamen we aan bij Brownsberg, waar wij een hapje gingen eten en uitleg kregen over de tour. In de jungle aangekomen, moesten wij vanuit de bus met schijnwerpers naar beesten met rode ogen uitkijken. Als we er dan 1 signaleerde moesten wij dit aangeven, waarna onze gids Steve er dan op af gaat, om te kijken wat voor beest het is en of het veilig is voor ons om het beest te komen bekijken.

Na een half uur signaleerde Steve in de verte een 1 of ander beest, waarna hij een kijkje ging nemen. Het was een grote kaaiman (krokodil), die hij met een strop heeft gevangen, toen de kust veilig was mochten wij met z’n alleen een kijkje komen nemen, en de krokodil aanraken. Steve heeft toen de bek van de kaaiman dichtgebonden, waarna we het grote beest mochten vasthouden en foto’s mochten schieten, dit was echt vet (zie foto’s). Toen iedereen met de kaaiman op de foto was geweest heeft onze gids hem weer los gelaten in de natuur.

Weer bij de bus aankwamen hebben we even lekker wat gedronken en gingen weer met de bus op pad. Op een gegeven moment zag iemand anders wat rode ogen onderweg, waar we toen gestopt zijn en Steve de situatie ging bekijken. Na 5 minuten was hij terug en mochten we met hem meelopen naar een grote plas, waar allemaal (giftige) kikkers zaten, hier heb ik ook wat foto’s van gemaakt, maar ze zijn niet echt duidelijk (zie foto’s).

Hierna hebben we weer kaaimannen gespot. In de kreek zaten 11 kaaimannen, dit was echt geweldig om te zien. Er zaten hier kleine en grote, hoe groot zij zijn is te zien aan de oogkleur en hoever de ogen uit elkaar staan. Bij deze kreek heeft onze gids een baby kaaiman gevangen met als hoop dat zijn moeder de kant op kwam maar dat was niet het geval (zie foto’s).

Op de terug weg hebben we nog wat slangen in de verte gezien, maar deze kon Steve niet vangen en aan ons laten zien omdat er tussen de weg en de plaats waar wij de slangen gezien hadden een geul zat, waar hij niet overheen kon. Dit vonden wij erg jammer, want wij waren wel benieuwd naar z’n grote enge slang, hihi.

Toen werd het alweer tijd om terug naar Paramaribo te rijden, de tijd was echt om gevlogen, ik had af en toe wel moeite om mijn ogen open te houden want de nacht voor de trip heb ik slecht geslapen ivm met de inbraak en ik moest donderdag van 7 tot 3 stage lopen. We waren om half 8 thuis, waarna ik en Geeske heerlijk ons bed in zijn gekropen en tot 2 uur hebben geslapen.

Groetjes Miranda

• 19 November 2007 - 17:32

Rutger:

hey schat leuk dat je het zo naar je zin heb over een paar dagen zie ik je alweer
    kijk er echt naar uit je zal dat mooie weer wel moeten missen hoor
    ik zie je snel schat kijk al heel erg uit naar vrijdag
    dikke zoen